Lokale Helden gaat vreemd Op vrijdag 27 april sluit Wereldtals muzikaal af met een bijzondere editie van Lokale Helden. Naast lokaal talent, zijn ook nieuwkomers meer dan welkom om hun liefde voor muziek te delen. Door samen te jammen op het podium worden de pijlers van Wereldtals zichtbaar: diversiteit, respect en verbondenheid. Vanaf 19 uur is iedereen welkom in Jeugdcentrum 2200 (Grote Markt 41). Wilt u mee stralen op het podium, schrijf u dan in via www.wereldtals.be. Voor de organisatie van Lokale Helden gaat vreemd werkt de stad samen met Jeugdcentrum 2200, Poppunt en Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Herentalse en IJsselsteinse verenigingen jumeleren

Verschillende Herentalse verenigingen plannen een jumelageactiviteit met verenigingen uit onze Nederlandse zusterstad IJsselstein. Zo trekken de leden van Schaakclub Noorderwijk op zaterdag 7 april naar IJsselstein voor een ontmoeting met de plaatselijke schaakclub.

Op zondag 6 mei nodigt Rode Kruis Herentals de IJsselsteinse afdeling uit voor de opening van het toeristisch seizoen. Het volgende weekend, van 11 tot 13 mei, ontvangt Scouts 5e & 12e Kempen een 55-tal scoutsleden uit IJsselstein. Het stadsbestuur ondersteunt de Herentalse verenigingen met een bijdrage van 250 euro.

Fit met je kind

Na het succes van vorig jaar organiseert het stadsbestuur opnieuw het project Fit met je kind. Kinderen van drie tot vijf jaar kunnen samen met hun mama, papa of een andere volwassene deelnemen aan verschillende leuke activiteiten. Het project bestaat uit vier sessies rond beweging en twee sessies rond gezonde voeding.

U kunt onder meer samen dansen, een kookworkshop volgen en een speelwandeling maken door het bos. Inschrijven kan vanaf maandag 7 mei om 17 uur via www.herentals.be/fit-met-je-kind. Eén sessie kost 3 euro per ouder-kindkoppel. Wie een Vrijetijdspas heeft, betaalt 1 euro. Als u zich voor vier of meer sessies inschrijft, wordt u beloond met een zwembeurt in het Netepark.